Czech Masters golf – Thomas Pieters mee aan de leiding na eerste ronde

Czech Masters golf - Thomas Pieters mee aan de leiding na eerste ronde
Czech Masters golf - Thomas Pieters mee aan de leiding na eerste ronde

Thomas Pieters heeft zich donderdag in Vysoky Ujezd met een eerste ronde in 64 slagen, acht onder par, mee aan de leiding gegolfd in het Czech Masters golftoernooi (European Tour/1 miljoen euro). De 26-jarige Antwerpenaar deelt de leidersplaats met de Engelsman Callum Tarren, de Maleisiër Gavin Green en de 52-jarige flamboyante Amerikaan “Big” John Daly. Nicolas Colsaerts opende met een ronde in 72 slagen, par. De 35-jarige Brusselaar is daarmee pas 110e. Pieters, die het toernooi in 2015 won en een jaar later runner-up werd, startte sterk met birdies op de eerste twee holes. Op de vierde, een par vier, sloeg hij ei zo na een eagle, maar de bal rolde over de cup. De nummer 58 op de wereldranglijst miste vrijwel geen enkele afslag en liet ook nog birdies op de holes zes, tien, twaalf, veertien en vijftien noteren.
“Het is belangrijk om een goede start te nemen”, verklaarde Pieters. “Als iedereen in de eerste ronde een goede score neerzet, moet je van het begin bij de les zijn. Zowel bij mijn afslag als het putten liep waren zoals het moet. Ook Padraig Harrington en Paul Waring, met wie ik de eerste twee ronden speel, haalden hun beste golf boven. Zo kwamen we alle drie foutloos rond en waren we samen goed voor twintig birdies.”
“Het is nog maar de eerste ronde en de weersomstandigheden waren vrijwel perfect. Vrijdag en vooral zaterdag zullen de weersomstandigheden een pak slechter zijn”.
Voor Daly, winnaar van het PGA Championship (1991) en het Brits Open (1995), was het van het Hong Kong Open 2009 geleden dat hij een ronde in acht onder par neerzette. “The Wild Thing”, naar eigen zeggen de trotse bezitter van 5.000 verslavingen, is uit de top 1.000 van de wereld gezakt en is vooral nog in het seniorencircuit actief. In Tsjechië neemt hij op uitnodiging van een sponsor deel.

.

bron: Belga