George Clooney is best verdienende Hollywoodster dankzij tequila

Volgens tijdschrift Forbes was acteur George Clooney afgelopen jaar de best betaalde man in Los Angeles. Toch is hij sinds de film 'Money Monster' uit 2016 niet meer op het witte doek verschenen. De reden dat Clooney grof geld verdient? Zijn tequilabedrijf Casamigos.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Clooney wist tussen juni 2017 en juni 2018 maar liefst 239 miljoen dollar (zo'n 206 miljoen euro) binnen te halen. Dat is meteen het hoogste bedrag dat de acteur op een jaar tijd in z'n 35-jarige carrière als acteur verdiend heeft.

Une publication partagée par Casamigos (@casamigos) le

Zijn focus op een carrière als ondernemer bleek financieel dus een goede zet. Zijn tequilabedrijf Casamigos, dat hij samen met enkele vrienden oprichtte, begon als een hobby, maar in 2013 kwam het merk op de markt. Casamigos groeide snel en in 2017 was het bedrijf maar liefst een miljard dollar waard. Inmiddels verkocht Clooney zijn tequila aan het Britse Diageo.

Mannen vs. vrouwen

De rest van de top drie van Forbes wordt opgevuld door Dwayne 'The Rock' Johnson (124 miljoen dollar) en Iron Man-acteur Robert Downey Jr. (81 miljoen dollar). De Hollywoodactrices moeten het met heel wat minder stellen. Scarlett Johansson was afgelopen jaar de best betaalde actrice met 40,5 miljoen dollar. De loonkloof is dus ook in Hollywood nog niet gedicht.

Bron: Het Laatste Nieuws