Laurens De Plus ruilt Quick-Step Floors voor LottoNL-Jumbo

Laurens De Plus ruilt Quick-Step Floors voor LottoNL-Jumbo
Laurens De Plus ruilt Quick-Step Floors voor LottoNL-Jumbo

Laurens De Plus verlaat op het einde van het seizoen Quick-Step Floors. De 22-jarige Oost-Vlaming ondertekende een contract voor twee seizoenen bij het Nederlandse LottoNL-Jumbo. “Ik denk dat dit een ideale ploeg voor mij is”, zegt De Plus op de website van zijn toekomstige werkgever. “Team LottoNL-Jumbo heeft bewezen goed te werken met jongeren en ze verder te kunnen ontwikkelen. Het gaf moraal (sic) hoe ik de ploeg in de Tour zag rijden. Dit is voor mij een unieke kans om me verder te ontwikkelen en me later hopelijk ook zo te tonen in grote rondes. Ook de goede teamsfeer bij Team LottoNL-Jumbo vind ik heel belangrijk.”

De Plus is bezig aan zijn derde seizoen bij Quick-Step. Hij start dit weekend voor het eerst in de Vuelta. Vorig jaar werd hij bij zijn debuut in de Giro 24e.

Volgens Merijn Zeeman, sportief directeur van LottoNL-Jumbo, sluit de ambitie van De Plus goed aan bij de ontwikkeling die het team doormaakt. “Door de langdurige sponsorverbintenis met Jumbo zijn we in staat om naar de lange termijn te kijken. We willen graag de grootste talenten binnen onze ploeg hebben en we scouten daarom intensief in de leeftijdscategorie van 22 tot 25 jaar. Dat is de nieuwe generatie kopmannen. We gaan jongens als Laurens in dat proces geleidelijk begeleiden: van ondersteuning van onze huidige kopmannen tot mogelijkheden om zelf het leiderschap te dragen.”

De Plus wordt in 2019 bij Jumbo ploegmaat van Maarten Wynants en Floris De Tier. In 2020 komt ook Wout van Aert naar het team.

bron: Belga