UEFA eert David Beckham met President’s Award

UEFA eert David Beckham met President's Award

De Europese voetbalbond UEFA heeft voormalig Engels topvoetballer David Beckham geëerd met de President’s Award van 2018, een prijs voor buitengewone prestaties, uitmuntende professionaliteit en bijzondere persoonlijke kwaliteiten. Beckham volgt Francesco Totti op, die de prijs vorig jaar kreeg. “Ik heb voor David Beckham gekozen als winnaar, omdat hij een echte mondiale ambassadeur van het voetbal is”, opende UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin in een persbericht van de UEFA. “Hij promoot het voetbal en al haar waarden tot in elke hoek van de planeet. Met zijn onvermoeibare inzet voor humanitaire projecten over heel de wereld, heeft hij de levens van vele kinderen verbeterd. Beckham is een waar voetbalicoon.”

De voormalige kapitein van het Engels nationaal team zal zijn prijs later dit jaar in Monaco ontvangen. Beckham maakte in totaal 762 optredens (130 goals) voor zijn diverse club(s) en de Three Lions. Hij won onder meer de Champions League in 1999 met Manchester United.

“Het is een eer voor mij om deze prijs te ontvangen”, reageerde de intussen 43-jarige Beckham. “Tijdens mijn carrière heb ik altijd alles gegeven. Teamwork en fairplay waren altijd belangrijke waarden voor mij. Ik ben blij de illustere lijst van spelers die deze prijs wonnen, te vervoegen.”

bron: Belga