Nog 8.000 tickets beschikbaar voor 42e Memorial

Nog 8.000 tickets beschikbaar voor 42e Memorial
Nog 8.000 tickets beschikbaar voor 42e Memorial

Tien dagen voor de 42e editie van de Memorial Van Damme zijn er nog 8.000 tickets beschikbaar, zo maakte toernooidirecteur Cédric Van Branteghem bekend tijdens een persmoment in Brussel. Vorig jaar haalde de ticketverkoop een min of meer vergelijkbaar cijfer. Toen waren er tien dagen voor het evenement duizend tickets meer aan de man gebracht en geraakte het stadion uiteindelijk bijna uitverkocht. De onlineticketverkoop blijft intussen doorlopen en op de dag van de meeting kunnen er ook aan de loketten van het Brusselse Koning Boudewijnstadion nog tickets gekocht worden, zolang het evenement niet uitverkocht is.

In het tijdperk na Usain Bolt moeten de organisatoren creatief te werk gaan om volk naar het stadion te lokken. Zo wordt er steeds meer aandacht besteed aan de omkadering, met onder meer de Brusselse dj The Magician die de muzikale beleving tijdens de openingsceremonie zal verzorgen. Daarvoor werden ook alle Belgische medaillewinnaars van de afgelopen sportzomer uitgenodigd. Het afsluitende vuurwerk belooft dit jaar “nog harder te knallen” en ook de Urban Memorial breidt steeds verder uit. Zo is er zaterdag al een polsstokcompetitie op het water van het Bonapartedok aan het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen. Niemand minder dan de Franse wereldrecordhouder Renaud Lavillenie zal er in actie komen.

Het deelnemersveld oogt dan weer erg Belgisch, met Nafi Thiam en de Belgian Tornados als publiekstrekkers, om zo de vruchten te plukken van een voor ons land erg geslaagd EK. “Het klopt dat het EK een echte boost aan de ticketverkoop heeft gegeven”, bekende de meetingdirecteur. “Want voordien domineerde het WK voetbal in Rusland alle actualiteit. Voor onze meeting heeft het stadion een capaciteit van 44.000 toeschouwers en momenteel zijn er dus ongeveer 36.000 tickets de deur uit, en dat aantal stijgt nog.”

bron: Belga