Meer dan 1.600 politieagenten op GP van België

Meer dan 1.600 politieagenten op GP van België

Meer dan 1.600 politieagenten zullen tijdens de duur van de Grote Prijs Formule 1 van België op het circuit van Spa-Francorchamps instaan voor de mobiliteit en veiligheid binnen en in de omgeving van het circuit. Via het Twitteraccount van de federale politie @BelPoliceEvent zal de politie in realtime en in vier talen informatie en tips geven over mobiliteit en veiligheid. “Een eerste tip: kom ruim op tijd”, aldus de politie in een persbericht. De Grote Prijs van België vindt plaats tijdens het weekend van 24, 25 en 26 augustus. De federale en lokale politie werken opnieuw samen voor een vlot verloop van het evenement. De Belgische politiediensten kunnen ook rekenen op steun van buitenlandse collega’s. “Een twintigtal Luxemburgse, Franse, Duitse en Nederlandse collega’s zullen het aanwezige politiedispositief versterken. Ze zullen zorgen voor zichtbaarheid en instaan voor een kwaliteitsvolle ontvangst en bijstand van de buitenlandse toeschouwers die dit internationale evenement bijwonen.”

Zoals elk jaar is een mobiliteitsplan opgesteld om de site meer toegankelijk te maken en het verkeer vlot te laten doorstromen. De politie raadt automobilisten aan om de toegangsdocumenten tot het circuit, zoals het doorgangsbewijs en de parkingreservatie, zichtbaar achter hun voorruit te plaatsen zodra ze in de buurt komen.

De politie waarschuwt ook dat automobilisten soms een andere route moeten volgen naar hun parking, dan wat de gps aanbeveelt. “Derhalve is het beter om uw gps in de omgeving van het circuit uit te schakelen en nauwgezet de gekleurde borden en de bevelen van de stewards en politieagenten in acht te nemen. Een ander belangrijk aspect om uw route te plannen: houd geen rekening met de tijd die uw gps aangeeft, maar vertrek op tijd om files te vermijden.”

De parkings zijn toegankelijk vanaf 6 uur in de ochtend, zodat toeschouwers zo vroeg mogelijk kunnen aankomen om lange wachttijden te vermijden.

Op de site en in de omgeving ervan zijn geen drones toegelaten. Op de website van de GP staat meer informatie over de verboden voorwerpen en de toegang tot het evenement.

bron: Belga