KV Mechelen zet samenwerking met coach Dennis van Wijk stop

KV Mechelen zet samenwerking met coach Dennis van Wijk stop
KV Mechelen zet samenwerking met coach Dennis van Wijk stop

Dennis van Wijk is niet langer de coach van KV Mechelen. Dat deelde de tweedeklasser vandaag mee. De samenwerking met de 55-jarige Nederlander werd in onderling overleg stopgezet. “Na een gesprek over de tegenvallende resultaten hebben we in onderling overleg beslist om de samenwerking nu te stoppen”, klinkt het op de clubwebsite. “De coach gaf aan dat het gewoonweg niet loopt zoals het zou moeten. We willen verder in een positieve sfeer met een team – van hoofdcoach, assistenten, spelers, kinesisten tot materiaalmannen – dat volop voor goede prestaties gaat. Daarom zullen we snel een nieuwe hoofdcoach aanstellen die past bij het DNA van de club.”

De technische staf met onder meer Fred Vanderbiest en Sven Swinnen blijft aan boord. “Zij zijn uiterst gemotiveerd om verder te werken aan onze missie om terug te keren naar 1A.”

Van Wijk volgde in januari Aleksandar Jankovic op. Hij slaagde er niet in om KV Mechelen voor de degradatie te behoeden. Ook dit seizoen vlot het niet. Na drie speeldagen staat Mechelen met twee punten op een gedeelde laatste plaats. De eerste twee speeldagen werd er gelijkgespeeld, afgelopen vrijdag werd er in eigen stadion met 1-2 verloren van Lommel.

Bron: Belga