Aru en Martin zijn de blikvangers bij UAE Emirates in Vuelta

UAE Emirates heeft zijn achttal voor de Vuelta (25 augustus-16 september)

UAE Emirates heeft zijn achttal voor de Vuelta (25 augustus-16 september), die zaterdag van start gaat, bekendgemaakt. Het Arabische team mag met de Italiaan Fabio Aru en de Ier Daniel Martin klassementsambities hebben. De 28-jarige Aru kende tot dusver een tegenvallend eerste seizoen bij Emirates. De Vueltawinnaar van 2015 – en tweevoudig ritwinnaar in 2014 – moest opgeven in de Giro en startte door oververmoeidheid niet in de Tour. De Vuelta moet beterschap bieden. “Het eerste deel van het seizoen is niet geworden wat ik ervan verwacht had”, aldus Aru. “Maar uit nederlagen kan je belangrijkere lessen leren dan uit overwinningen. De Vuelta zal een tactisch open strijd worden, met negen aankomsten bergop verwacht ik veel aanvallen.”

De gisteren 32 geworden Martin reed vorig maand nog een sterke Tour. Hij won een etappe en werd achtste in het eindklassement. Martin won in 2011 ook al eens een etappe in de Vuelta.

Selectie UAE Emirates:
Valerio Conti (Ita), Fabio Aru (Ita), Daniel Martin (Ier), Vegard Stake Laengen (Noo), Simone Consonni (Ita), Simone Petilli (Ita), Sven Erik Byström (Noo), Edward Ravasi (Ita)

bron: Belga