Einde van de week brengt felle regenbuien

Einde van de week brengt felle regenbuien
Belga / N. Maeterlinck

Vandaag en morgen kunnen we nog genieten van warme temperaturen en zon, maar lang zal dat niet meer duren. Vanaf donderdag en tijdens het weekend zullen we te maken krijgen met een hevige regenzone. Ook onweer is niet uitgesloten.

Vandaag begon op vele plaatsen grijs met lage wolken, nevel of plaatselijk mist. Vooral in het oosten waren enkele lichte buitjes mogelijk. In de loop van de dag brak de bewolking open en kregen we meer en meer de zon te zien. Het wordt iets warmer met maxima van 22 tot 25 graden, meldt het KMI.

’s Avonds en ’s nachts worden de opklaringen geleidelijk breder en is er kans op vorming van nevel of plaatselijke mistbanken. De minima liggen tussen 11 en 16 graden. Woensdag blijft het droog en is het meestal licht tot gedeeltelijk bewolkt. Het wordt vrij warm met maxima tussen 22 graden aan de kust en 28 graden in de Kempen.

Frisser en natter

Donderdag neemt, na een droge start, de bewolking toe vanuit het westen gevolgd door regen of buien. In het oosten van het land is een donderslag niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 20 graden aan de kust en nog 27 graden in het oosten van het land.
Vrijdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt en licht wisselvallig met enkele buien. Het wordt frisser met maxima tussen 17 en 20 graden.

Zaterdag wordt het wisselvallig en vaak zwaarbewolkt met regen en felle buien, plaatselijk met onweer. Het is fris met maxima tussen 13 en 17 graden. Zondag is het nog wisselvallig en wordt het wisselend bewolkt met enkele buien. De maxima schommelen tussen 12 en 18 graden. Ook maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af met nog een kleine kans op een bui. Maxima rond 20 graden voor het centrum van het land.