Goed nieuws voor zwangere vrouwen: chocolade maakt je baby blij

baby
Foto Pexels

Chocolade is een begeerd tussendoortje, maar ook slecht voor de lijn. Toch heeft een reep chocolade ook goede bijwerkingen, en dan vooral voor zwangere vrouwen. Uit een Fins onderzoek blijkt dat vrouwen die tijdens de zwangerschap dagelijks chocolade eten, beduidend blijere baby’s krijgen dan mama’s die dat niet doen. 

Aan de universiteit van Helsinki polsten onderzoekers bij vrouwen met een baby van zes maanden oud hoeveel chocolade ze aten tijdens de zwangerschap. Daarnaast gingen ze na hoe gelukkig de baby zich nu voelt. Wat blijkt? De baby’s van de vrouwen die regelmatig genoten van een stukje chocolade tijdens de zwangerschap waren significant gelukkiger dan de baby’s die in de buik niet konden meesmullen van de guilty pleasure.

Hier zijn verschillende verklaringen voor. Het kan zijn dat de baby’s gelukkiger worden van de chocolade zelf, die hen bereikt via de placenta. Een andere mogelijkheid is dat de mama’s meer ontspannen worden van chocolade, en dit gelukkige gevoel doorgeven aan hun ongeboren oogappel.

Hoe dan ook, eet gerust een stukje chocolade, het verlaagt de stress bij jou én je baby!