David Goffin duikt opnieuw de top tien binnen

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin, die afgelopen weekend geblesseerd moest opgeven in de halve finales van het Masters 1.000-toernooi in Cincinnati, is op de nieuwe ATP-ranking één plekje gestegen en staat zo opnieuw tiende. De Serviër Novak Djokovic, eindwinnaar in Cincinnati, steeg vier plaatsen naar de zesde stek. Bovenaan behield de Spanjaard Rafael Nadal de leiding. Achter hem bleef de top vier onveranderd. De Zwitser Roger Federer is tweede, gevolgd door de Argentijn Juan Martin Del Potro en de Duitser Alexander Zverev.

De Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, die in Cincinnati in de derde ronde uitgeschakeld werd door Goffin, steeg van zes naar vijf. De Bulgaar Grigor Dimitrov (8e, -3) en de Oostenrijker Dominic Thiem (9e, -1) moesten inleveren.

Na Goffin vielen er geen grote veranderingen te noteren in de klassementen van de beste Belgen. Ruben Bemelmans (129e, +1), Arthur De Greef (247e, +2) en Kimmer Coppejans (289e, -6) bleven ongeveer op hun plaats. Steve Darcis (303e, -8), die dit seizoen nog niet speelde door een elleboogblessure, zakte opnieuw iets verder weg.

Bron: Belga