Zeven millennials op tien denken dat glutenvrij gezonder is

Zeven millennials op tien denken dat glutenvrij gezonder is
Unsplash / D. Duarte Cereceda

Zo’n 67% van de millenials gelooft dat glutenvrij eten gezonder is, terwijl dat alleen maar geldt voor mensen met een glutenallergie. Dat blijkt uit een rondvraag van Weiss & Paarz, een Amerikaans advocatenkantoor dat zich specialiseert in medische dossiers. Iets meer dan zes op de tien jongeren denkt ook ten onrechte dat nat haar voor een verkoudheid zorgt.

Je weet meer dan je denkt, maar er is nog ongelooflijk veel meer dat je niet weet. Zoals het feit dat glutenvrij eten niet per se gezonder is. Nochtans is dat wat 67% van de millenials veronderstellen, ontdekte het advocatenkantoor Weiss & Paarz na een rondvraag. Zij legden de jongeren enkele medische mythes voor en achteraf bleek dat ze vaak niet over de juiste informatie beschikten.

Ook verkouden met droog haar

Zo denkt iets meer dan zes op de tien millennials dat cholesterol per definitie slecht is voor je lichaam. Dat is niet correct, want het is de verhouding tussen de goede cholesterol (met een hoge dichtheid) en de slechte (met een lage dichtheid) die het effect op je lichaam bepaalt. Ook dacht 63% van de bevraagden dat nat haar voor een verkoudheid zorgt, terwijl ons eigen gedrag in koud weer daar net de reden voor is. We hokken in de winter samen in geairconditioneerde ruimtes waar de bacteriën makkelijk kunnen verspreiden.

De bewering dat snacks eten vlak voor je gaat slapen je dik maken, is nog zo’n bewering die veel mensen ten onrechte geloven. Meer dan 80% van de millennials dacht dat het waar was. Eigenlijk maakt het niet uit wat je wanneer eet. Zolang je voor gezonde maaltijden kiest en je maximale calorie-inname niet overschrijdt.