Salvini dreigt migranten terug te brengen naar Libië

Salvini dreigt migranten terug te brengen naar Libië
Salvini dreigt migranten terug te brengen naar Libië

Als andere Europese landen geen migranten aanvaarden die vastzitten op zee op schepen van de Italiaanse kustwacht, zullen ze teruggebracht worden naar Libië. Dat heeft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini gezegd. “Ofwel beslist Europa om Italië echt concreet te helpen, bijvoorbeeld te beginnen met de 180 immigranten op het schip Diciotti, ofwel zullen we gedwongen zijn te doen wat de business van de mensensmokkelaars voor altijd zal stilleggen”, aldus Salvini. “Dat betekent: de mensen die gevonden worden op zee, terug escorteren naar een Libische haven.”

Het schip Diciotti van de Italiaanse kustwacht ligt al urenlang geblokkeerd voor de kust van Lampedusa met 177 migranten aan boord. Niemand wil de migranten, die tussen Malta en Italië werden gered, laten ontschepen.

De Europese Unie en de Verenigde Naties hebben al herhaaldelijk gezegd dat het terugsturen van migranten naar Libië in strijd is met het internationaal recht. De migranten riskeren er immers gefolterd en mishandeld te worden.

Bron: Belga