Officiële dodentol van ingestorte snelwegbrug in Genua op 43

Officiële dodentol van ingestorte snelwegbrug in Genua op 43
Officiële dodentol van ingestorte snelwegbrug in Genua op 43

De lichamen van de laatste drie vermisten zijn uit het puin van de ingestorte snelwegbrug in het Italiaanse Genua gehaald. Dat meldde de Italiaanse nationale brandweer vandaag. De lokale prefectuur bevestigde dat daarmee de officiële dodentol op 43 slachtoffers komt te liggen. De prefectuur publiceerde vanochtend een lijst met de namen en nationaliteiten van de slachtoffers. Een gezin van drie, een Italiaans-Jamaicaans koppel en hun negenjarige dochter, is geborgen. Hun auto was verpletterd teruggevonden in de nacht van vrijdag op zaterdag. De brandweer stelde wel het gebied te zullen blijven inspecteren om te vermijden dat er iemand onder het puin ligt die niet als vermist is opgegeven.

De Morandi-brug, een 51 jaar oude structuur, stortte dinsdag in. Meer dan 30 auto’s en vrachtwagens vielen omlaag van een hoogte van 45 meter.

Gisterenavond maakte de afdeling van het nationale ministerie van Binnenlandse Zaken in Genua nog een bevestigde dodentol van 40 bekend. Daarin zat het nachtelijke werk van de brandweer nog niet vervat. Onder de doden zijn ook vier mensen uit Frankrijk, drie uit Chili, twee uit Albanië, twee uit Roemenië en telkens één uit Colombia en Peru. Negen mensen liggen nog in het ziekenhuis.

Bron: Belga