Jupiler Pro League - Oostende wint 1-2 in Kortrijk

Op de vierde speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling is Oostende zaterdagavond met 1-2 gaan winnen in Kortrijk. Bij de rust stond de kustploeg 0-1 voor. Goran Milovic opende de score in de 10e minuut. Tien minuten voor tijd bracht Jovan Stojanovic Kortrijk langszij, maar amper twee minuten later bezorgde Aleksandar Bjelica Oostende met een meesterlijke lob van buiten de zestien alsnog de volle buit. Kortrijk beëindigde de wedstrijd nog met tien. Diep in blessuretijd moest Elohim Rolland met rood naar de kant.

Eerder op de dag ging Standard met 0-3 winnen in Lokeren, hield Cercle Brugge met 3-1 de punten thuis tegen Zulte Waregem en speelden Waasland-Beveren en Sint-Truiden 2-2 gelijk. Leider RSC Anderlecht won vrijdag al met 2-0 van Moeskroen. Zondag staan nog Antwerp-Club Brugge, Genk-Charleroi en Eupen-AA Gent op het programma.

In de stand gaat Anderlecht met het maximum van 12 punten Club Brugge (9), Standard en Cercle Brugge (8), Genk en Antwerp (7), Oostende (6), Zulte Waregem (5), Gent en Sint-Truiden (4), Charleroi en Waasland-Beveren (3), Kortrijk en Lokeren (1), Moeskroen en Eupen (0) voor.