Goffin na blessure: “Had geen enkele zin om voort te spelen”

Goffin na blessure: "Had geen enkele zin om voort te spelen"

David Goffin (ATP 11) is er vandaag niet in geslaagd zich voor het eerst in zijn carrière te kwalificeren voor de finale van een Masters 1.000-toernooi. De 27-jarige Luikenaar moest opgeven in zijn halve finale tegen de Zwitser Roger Federer (ATP 2) omwille van een schouderblessure. Federer had op dat moment de eerste set gewonnen met 7-6 (7/3). In de tweede set stond het 1-1. “Het had geen enkele zin om door te gaan”, stak Goffin na afloop teleurgesteld van wal. “Ik serveerde mijn eerste opslag nauwelijks tegen 160 km/u en voelde toch meteen pijn in mijn rechterschouder en -arm. Na het verlies van de eerste set moest ik dus nog twee sets serveren om de wedstrijd te kunnen winnen. Dat had geen enkele zin. Het is jammer, want ik voelde me goed.”

Voor Federer wacht in de finale een confrontatie met de Serviër Novak Djokovic (ATP 10). Federer had ook begrepen dat er iets scheelde met Goffin. “Ik had in de gaten dat zijn opslag niet erg hard was”, aldus de Zwitser. “Maar ik dacht dat het misschien tactisch was, om bijvoorbeeld een hoog percentage eerste opslagen af te leveren. Ik had liever op een andere manier gewonnen, maar ik ben toch blij opnieuw hier in Cincinnati de finale te halen. Het spel wordt hier steeds erg snel gespeeld. Je moet zeer actief zijn op je eigen opslag en snel reageren bij de returns.”

De blessure van Goffin zou wel eens voort kunnen komen uit de drukke week die hij beleefde in Cincinnati. De Belgische nummer één speelde vijf wedstrijden in vijf dagen, vrijdag zelfs twee na elkaar tegen Kevin Anderson en Juan Martin Del Potro. De blessure komt alleszins op een slecht moment, in de voorbereiding op de US Open (27 augustus-9 september). Goffin zou normaal gezien volgende week deelnemen aan het ATP-toernooi in Winston-Salem, waar hij het eerste reekshoofd is.

bron: Belga