Club Brugge lijdt eerste puntenverlies van het seizoen bij Antwerp

Landskampioen Club Brugge is vandaag op de vierde speeldag van de Jupiler Pro League op de Antwerpse Bosuil niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel. In een bijzonder potige partij waren grote kansen schaars. Voor blauw-zwart is het het eerste puntenverlies van het seizoen (10/12), ook Antwerp blijft bovenaan meedraaien met 8/12. De partij begon zoals verwacht weinig kansrijk. Een potig Antwerp verschanste zich achterin hopend op mogelijkheden op stilstaande fases, Club Brugge was aanvallend onmondig zonder de geschorste Wesley en de geblesseerde Vossen. Jeugdproduct Openda kreeg voorin zijn kans, maar had het hard te verduren tegen de harde achterhoede van de Great Old. De gevaarlijkste man bij de thuisploeg was Jelle Van Damme, die door Antwerp-coach Bölöni voor het eerst dit seizoen in de basis werd gedropt. De fysiek sterke Van Damme zag vroeg in de partij een schot afgeblokt, waarna hij ook nog eens hoog over kopte. In het slot van de eerste helft kon Club Brugge de druk opvoeren en Danjuma en Vanaken waren gevaarlijk. Antwerp besloot de eerste 45 minuten met een schotje van Hairemans.

Na de pauze veranderde het spelbeeld aanvankelijk niet. Club Brugge geraakte niet door de verdedigende nederzetting van de thuisploeg, tot even voorbij het uur de zee openging. Vanaken vond met een steekpass in de zestien Openda. Van Damme tikte de bal tot in de voeten van Vormer, die blauw-zwart op 0-1 zette. Antwerp moest vervolgens zijn veldbezetting omgooien. De Great Old ging met haar fysieke kracht nog op zoek naar de gelijkmaker en dat loonde. Faris Haroun profiteerde vijf minuten voor tijd van een misser van Club-doelman Letica, die een houdbare kopbal van Arslanagic loste, om de gelijkmaker te scoren. Club Brugge was in de slotminuten niet meer bij machte te reageren en het bleef 1-1.

Later vandaag worden ook Racing Genk-Charleroi (om 18u00) en Eupen-AA Gent (om 20u00) nog afgewerkt.