Belgen in het buitenland – Björn Engels verlaat Olympiakos voor Stade Reims

Belgen in het buitenland - Björn Engels verlaat Olympiakos voor Stade Reims

Björn Engels zet zijn carrière voort in de Franse Ligue 1. De centrale verdediger verlaat het Griekse Olympiakos voor een nieuw hoofdstuk bij Stade Reims. Dat maakten Engels en zijn nieuwe club zondag bekend. Olympiakos leent de 23-jarige verdediger voor het komende seizoen uit aan de Franse eersteklasser. In de overeenkomst is een aankoopoptie opgenomen. Als Stade Reims zich verzekert van het behoud in de Ligue 1, wordt die optie automatisch gelicht.
Engels genoot zijn jeugdopleiding bij Club Brugge en debuteerde in augustus 2013 in de hoofdmacht. In die bewuste competitiewedstrijd tegen KV Oostende scoorde de kopbalsterke verdediger meteen voor blauw-zwart. Engels groeide uit tot een van de sterkhouders in de defensie, maar door een knieblessure kon hij de twee seizoenen daarop niet bevestigen. In zijn vierde jaar in Brugse loondienst kwam Engels opnieuw boven water, maar opnieuw gooide een blessure, aan de schouder, roet in het eten.
Na vier seizoenen in het Jan Breydelstadion koos de verdediger vorige zomer voor een avontuur in Griekenland. Bij het immer woelige Olympiakos beleefde hij echter geen droomseizoen en was hij vragende partij voor een transfer. Even werd Engels gelinkt aan Anderlecht, maar die geruchten werden door de recordkampioen zelf de kop ingedrukt.
Met het vertrek van Engels is de Belgische uittocht bij Olympiakos helemaal compleet. Vorig seizoen had de Griekse topclub nog vijf Belgen in loondienst. Eerder trokken Vadis Odjidja (AA Gent), Guillaume Gillet (Lens), Silvio Proto (Lazio) en Kevin Mirallas (Fiorentina) de deur achter zich dicht.

.

bron: Belga