Arctic Race of Norway – Van der Poel wint laatste koers op de weg: “Leuk om zo wegseizoen af te sluiten”

Arctic Race of Norway - Van der Poel wint laatste koers op de weg: "Leuk om zo wegseizoen af te sluiten"

De Belgische ploeg Corendon-Circus heeft zijn derde overwinning beet in de Arctic Race of Norway. Het veldritteam behaalde twee zeges met Mathieu van der Poel en één met Adam Toupalik. Van der Poel reed in Noorwegen zijn laatste wedstrijd op de weg van dit seizoen en hij graaide de zege mee. “Het zag er misschien gemakkelijk uit, maar dat was het toch niet”, aldus de Nederlander na afloop in het flashinterview. “Het was een zware sprint, zeker op het eind van deze koers ging het echt snel? omdat de vluchters op het lokale circuit nog veel voorsprong hadden. Het peloton leverde echt goed werd om hen alsnog terug te pakken.”
“Ik kwam naar hier voor één ritzege en ik heb er nu twee. Dat is natuurlijk heel fijn en zaterdag was er ook al Adam Toupalik die won. Het is echt geweldig om op zo’n manier rond te fietsen met de ploeg. Drie zeges, dat is echt fijn voor de ‘moral’ en om mijn wegseizoen af te sluiten.”
Vorige week nog behaalde Van der Poel zilver op het EK in Glasgow. Zijn volgende wedstrijd is de Wereldbekermanche mountainbike in La Bresse volgend weekend. Daarna volgt het WK in Lenzerheide in het weekend van 8 en 9 september.

bron: Belga