GAMES. Mario Tennis Ultra Smash

Na de bal te hebben misgeslagen met Mario Tennis Ultra Smash op de Wii U, levert Nintendo een grand slam af met Mario Tennis Aces voor de Switch.

Eind 2015 stelde Mario Tennis Ultra Smash geweldig teleur op de Wii U. Nintendo kon dus niet anders dan de lat een pak hoger leggen, met meer dan een simpele ‘overdracht’ naar de Switch. En de ontwikkelaars zijn met vlag en wimpel geslaagd in die opdracht. Het resultaat is een game die op elk vlak pakken beter is dan zijn voorganger.

Content, content, content

Nintendo wou vooral content leveren die aan de hooggespannen verwachtingen voldoet. Mario Tennis Aces biedt een echt soloavontuur, waarin je bad guys Wario en Waluigi moet stoppen, die Luigi betoverd hebben. Daarvoor moet je het, met je racket in de hand, opnemen tegen een heleboel vijanden en eindbazen. Zo upgrade je je ervaring en techniek, maar unlock je ook nieuwe rackets. Onderschat die solomodus vooral niet, want hij is kort maar bijzonder pittig (en je kan de moeilijkheidsgraad niet aanpassen). Het is ook een ideale voorbereiding op de andere spelstanden.

In Mario Tennis Aces kan je namelijk ook deelnemen aan onstuimige online tornooien. En in Dynamische modus speel je een leuk potje tennis met vrienden of familie, door de Joy-Cons los te maken en te gebruiken als een echt racket. Al je bewegingen worden minutieus gekopieerd op het scherm. Tot slot is er natuurlijk ook een multiplayerstand om met meerderen te spelen op de tv of onderweg met de Joy-Cons.

Verrassende gameplay

Ook op het vlak van gameplay heeft Mario Tennis Aces enkele nieuwigheden in petto. Te beginnen met de zestien personages uit het Mario-universum. Allemaal hebben ze hun eigen speelstijl. Maar de grootste nieuwigheid zijn de nieuwe spelmechanismen, die in het begin wat onwennig zijn maar de game al snel een tactisch aspect en veel meerwaarde geven.

In een notendop: elke speler heeft een meter, waarmee hij speciale, erg krachtige moves kan uitvoeren. Tegelijkertijd moet je tijdens een match je voorraad rackets beheren. Want tenzij je timing perfect is, smash je die snel kapot met al die power moves. Heb je geen rackets meer? Game over! Met wat oefening krijg je deze nieuwe techniek snel onder de knie. Een geniale vondst!

Na de teleurstelling op de Wii U komt de saga terug langs de grote poort. Of je nu solo speelt of in multiplayer, Mario Tennis Aces is een leuke, complete en vernieuwende episode. En bij gebrek aan serieuze concurrentie de beste tennisgame van de laatste jaren!

 (tw)

RECENSIEOVERZICHT
Mario Tennis Ultra Smash