Pukkelpop kent zonnige maar frisse tweede festivaldag

door
Belga
Leestijd 2 min.

De tweede officiële festivaldag van Pukkelpop zit erop. Onder meer Papa Roach, N.E.R.D en Oscar and the Wolf stonden vrijdag op het hoofdpodium. De bezoekers konden genieten van een zonnige maar ook frisse festivaldag. Na de beperkte regenval van donderdagnacht werden de festivalgangers vrijdag op droog en zonnig weer getrakteerd. Naast de headliners stonden onder anderen Yungblud, Warhola, Incubus en Goose op het programma. Wie daar nog niet genoeg van had, kon de dansbenen nog losgooien tot 4 uur met Laston & Geo in de Boiler Room of Goe Vur In Den Otto in de Castello.

Ook dj Charlotte de Witte speelde voor de tweede dag op rij op Pukkelpop. Na haar set in de Boiler Room op donderdag verving ze met een aangepaste set Travis Scott als afsluiter van de Main Stage. De Amerikaanse rapper had zijn optreden afgezegd door onvoorziene verplichtingen met de MTV Music Awards.

Op de tweede officiële festivaldag was iets minder volk aanwezig dan op donderdag, toen de kaap van de 66.000 bezoekers wel nagenoeg werd bereikt. Zaterdag opent het festival om 11 uur en worden opnieuw zo'n 66.000 festivalgangers op de Pukkelpop-weide verwacht. Dan staan onder meer J. Bernardt, Bazart, Imagine Dragons en Kendrick Lamar op de Main Stage.

Zaterdagavond zet de organisatie ook in op elektronische muziek met onder anderen Tiga, Justice, Vitalic ODC Live, Nina Kraviz, George Fitzgerald en Kölsch. Michael Midnight en Bram Willems mogen de laatste uurtjes voor hun rekening nemen in respectievelijk de Boiler Room en de Castello.

bron: Belga