Oostenrijker Mühlberger verrast de favorieten in Sittard-Geleen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Gregor Mühlberger (BORA-hansgrohe) heeft vandaag de zesde en voorlaatste etappe in de Binckbank Tour (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 182,2 kilometer door Belgisch- en Nederlands-Limburg, met start in Riemst en aankomst in Sittard-Geleen, soleerde de Oostenrijker naar de ritzege. Achter hem sprintte Tim Wellens (Lotto Soudal) naar de tweede plek voor de Tsjech Zdenek Stybar (Quick-Step) en de Nederlander Dylan van Baarle (Sky). De Sloveen Matej Mohoric (Bahrain-Merida) behield zijn leiderstrui. Vier renners trokken na de eerste tussenspurt op weg voor de vroege vlucht van de dag. Onze landgenoot Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) kreeg daarin het gezelschap van de Nederlander Nick van der Lijke (Roompot), de Oostenrijker Matthias Brändle (Trek) en de Fransman Alexis Gougeard (AG2R), gisteren ook al in de vroege vlucht en derde in de rituitslag. Het viertal reed een maximumvoorsprong van een kleine vijf minuten bij elkaar, maar het peloton liet zich niet opnieuw vangen en greep de vluchters al op 45 km van de aankomst terug.

De Pool Maciej Bodnar (BORA-hansgrohe) en de Nederlander Timo Roosen (LottoNL-Jumbo) probeerden het vervolgens met een aanval. Onder aanvoering van een actieve Tim Wellens beende de voorwacht van het peloton het duo opnieuw bij op 13 km van de aankomst. Wellens trok even later alleen door, maar kreeg snel het gezelschap van Stybar, Mühlberger en Van Baarle. De Oostenrijker reed in de slotkilometer nog weg uit het groepje en hield stand. In de achtergrond reed leider Mohoric naar een ereplaats. Hij blijft leider.

Morgen wacht de renners de laatste, en pittigste, etappe van deze Binckbank Tour. Na de start in Lacs de l'Eau d'Heure volgen 215,6 kilometers richting Geraardsbergen, met onderweg de Muur en de Bosberg.

bron: Belga