Lance Armstrong zoekt “goede vriend” Jan Ullrich op in ontwenningskliniek

Lance Armstrong zoekt
Lance Armstrong zoekt "goede vriend" Jan Ullrich op in ontwenningskliniek

Jan Ullrich heeft zaterdag in de ontwenningskliniek waar hij vorige week vrijdag werd opgenomen het bezoek gekregen van zijn voormalige rivaal Lance Armstrong. “Het was geweldig om de dag bij deze man door te brengen, zoals jullie wel weten, hou ik van Jan Ullrich”, postte de Amerikaan bij een foto op Instagram. “Ullrich was een speciale rivaal voor mij. Hij boezemde me angst in, motiveerde me en bracht het beste in mezelf naar boven”, ging Armstrong door. “Op de fiets was hij pure klasse. Vandaag gaar hij door een zware periode. Daarom kwam ik naar Duitsland om een paar dagen bij hem te zijn. Denk aan Jan en bid voor hem. Hij heeft al onze steun nu nodig.”
De 44-jarige Ullrich won de Tour de France in 1997, toen hij 23 jaar oud was. Een tweede zege kwam er nooit. Wel werd hij nog vier keer tweede, waarvan drie keer achter Armstrong, die zijn zeven Tourzeges in 2013 na dopingbekentenissen moest afstaan. Ullrich werd aan het einde van zijn carrière geschorst wegens dopinggebruik. Ook hij bekende in 2013 verboden middelen te hebben gebruikt.
Ullrich werd gedwongen opgenomen nadat hij in een luxehotel in Frankfurt onder invloed van drank en drugs een prostituee probeerde te wurgen. Een week voordien was hij op Mallorca ook al in de handboeien afgevoerd. Op het Spaanse eiland had hij zijn buurman, de Duitse acteur Til Schweiger, en diens gasten aangevallen.

.

bron: Belga