Jupiler Pro League - Standard pakt ruime zege op veld van Lokeren

Standard hebben zaterdag op de vierde speeldag in de hoogste voetbalklasse met 0-3 gewonnen bij Lokeren. De Luikenaars staan voorlopig derde. Een ontevreden Michel Preud'homme voerde na de kansloze CL-nederlaag tegen Ajax meerdere wissels door. Onder meer Pocognoli (voor Cavanda) en Sa (voor Emond) kwamen in het elftal. Bij de thuisploeg kon Peter Maes opnieuw rekenen op aanvoerder Killian Overmeire, terug uit een schorsing.

In een flauwe eerste helft hadden de Rouches het meeste balbezit en versierden ze ook enkele mogelijkheden. Er was een goeie Lokerendoelman De Wolf nodig om een schot van Laifis te keren. Ook Carcela waagde zijn kans. Aan de overzijde claimde Lokeren een penalty nadat Cevallos neerging in de zestien, maar ref Verboomen floot niet.

Na de pauze was Lokeren meteen gevaarlijk via De Ridder. Ochoa redde met een hand. De misser brak de thuisploeg zuur op want aan de overzijde ging het leer op de stip na een fout van Filipovic op Sa. Mpoku twijfelde niet: 0-1 na 65 minuten.

In het slotkwartier ging Lokeren op zoek naar de gelijkmaker maar het was Carcela die met een afstandsschot (78.) de Luikse voorsprong uitdiepte. In de slotminuten legde de net ingevallen Samuel Bastien de 0-3 eindstand vast.

In het klassement wipt Standard naar een voorlopige derde plaats met 8 punten, achter leider Anderlecht (12 ptn) en Club Brugge (9 ptn). Lokeren blijft met 1 op 12 onderin hangen.

Vrijdagavond opende RSC Anderlecht de speeldag met een 2-0 zege tegen Moeskroen. Later op de avond staan nog drie wedstrijden op het programma: Cercle Brugge/Zulte Waregem, Waasland-Beveren/STVV en Kortrijk/Oostende. Zondag volgen Antwerp/Club Brugge (14u30), Genk/Charleroi (18u) en Eupen/Gent (20u).