Jupiler Pro League - Cercle vloert Zulte Waregem, Waasland-Beveren en STVV spelen gelijk

Cercle Brugge heeft zaterdagavond op speeldag vier in de hoogste voetbalklasse met 3-1 gewonnen van Zulte Waregem. Waasland-Beveren deelde thuis de punten met STVV (2-2). In het klassement komt Cercle naast Standard op de derde plaats met 8 punten. Zulte Waregem is zevende met 5 punten. STVV (4 ptn) en Waasland-Beveren (3 ptn) blijven in de rechterkolom hangen.

Cercle Brugge kwam halfweg de eerste periode tegen de gang van het spel in op voorsprong. De Keniaan Johanna Omolo profiteerde van een foutje van Bossut, die na een hoekschop de bal loste, om de 1-0 simpel binnen te tikken.

Negen minuten na de pauze maakte Hamdi Harbaoui gelijk met een rake kopbal. In de 73e minuut trapte Gianni Bruno de Vereniging weer op voorsprong vanop de stip na een fout op De Belder. Diezelfde Bruno besliste de partij in de slotminuten met een simpele intikker (3-1).

De partij op de Freethiel tussen Waasland-Beveren en STVV begon met tien minuten vertraging door een panne bij de videoref. Kort nadat scheids Wim Smet de match dan toch op gang had gefloten, mocht de thuisaanhang juichen. De Ghanees Opoku Ampomah verschalkte in de tiende minuut Steppe met een rake kopbal. In de 32e minuut kwamen de Truienaars langszij via de Japanner Waturu Endo, die profiteerde van balverlies bij de thuisploeg.

Alexis De Sart leek met een goal in de 78e minuut STVV de volle buit te bezorgen, maar vrijwel onmiddellijk scoorde Denzel Jubitana (79.) tegen. Zo eindigde het duel op een billijk 2-2 gelijkspel.

Eerder op de avond won Standard vlot met 0-3 bij Lokeren. De match tussen Kortrijk en Oostende begon om 20u30. Vrijdag al won Anderlecht voor eigen publiek met 2-0 van Moeskroen. Zondag staan nog drie wedstrijden op het programma. Kampioen Club Brugge gaat 's namiddags (14u30) op bezoek bij Antwerp. In de vooravond (18u) speelt Genk gastheer voor Charleroi. De speeldag wordt 's avonds (20u) afgesloten met een duel aan de Kehrweg tussen Eupen en AA Gent.