European Open judo Minsk – Mina Libeer verovert zilver, Jorre Verstraeten pakt brons

European Open judo Minsk - Mina Libeer verovert zilver
European Open judo Minsk - Mina Libeer verovert zilver

Mina Libeer heeft zaterdag op het European Open judo in het Wit-Russische Minsk zilver veroverd in de klasse tot 57 kg. Jorre Verstraeten kaapte brons weg in de klasse tot 60 kg. Mina Libeer, nummer 43 op de ranking, versloeg achtereenvolgens de Oostenrijkse Asimina Theodorakis (IJF 118) wat waza-ari, de Duitse Johanna Mueller (IJF 109) met ippon en diens landgenote Pauline Starke (IJF 69) met waza-ari. In de finale bleek de Poolse Julia Kowalsczyk (IJF 47) met een waza-ari te sterk.
Jorre Verstraeten (IJF 53) boekte een zege tegen de Oezbeek Dilshodbek Baratov (geen ranking) met ippon en won dan van de Kazach Kanat Seilkhan (geen ranking) met waza-ari en van de Nederlander Roy Koffijberg (IJF 56) met ippon. In de halve finale bleek de Oezbeek Sharafuddin Lutfillaev (IJF 9) met ippon te sterk. Daarna won hij toch brons door in de herkansing de Turk Ahmet Sahin Kaba (IJF 69) te vloeren met ippon.
In dezelfde categorie ging Joran Schildermans (IJF 134) er meteen uit na verlies met ippon tegen de Fransman Luka Mkheidze (IJF 80). Flavio Dimarca (geen ranking) ging in zijn eerste kamp met waza-ari onderuit tegen de Rus Dmitriy Kulikov (geen ranking).
Bij de min 66 kg won Kenneth Van Gansbeke (IJF 30) zijn eerste gevecht tegen de Oekraïner Oleksandr Moisei (IJF 303) met ippon. Daarna verloor hij met waza-ari van de Rus Maksim Martiushev (geen ranking) en zat zijn toernooi erop.
Gourgen Aleksanyan (IJF 231), de tweede Belg in de -66, verloor zijn eerste kamp met ippon van de Rus Ivan Chernykh (geen ranking).
Denis Caro Lognoul Brasseur (IJF 330) opende in de categorie tot 73 kg met ipponwinst tegen de Armeniër Albert Mkrtchyan (geen ranking). Daarna moest hij inpakken tegen de Rus Askerbii Gerbekov (geen ranking), die met ippon won.
Bij de vrouwen kwam naast Mina Libeer nog een tweede Belgische in actie in de -57 kg. Myriam Blavier (IJF 197) won haar eerste gevecht tegen de Wit-Russische Valiantsina Troshka (geen ranking) met ippon maar verloor daarna met dezelfde score van de Poolse Julia Kowalczyk (IJF 47).
Zondag komen met Gabriella Willems (IJF 37) in de min 70 kg en Sophie Berger (IJF 88) in de min 78 kg nog twee Belgische judoka’s op de tatami in Minsk.

bron: Belga