ATP-Cincinnati – Djokovic wacht op Goffin of Federer in finale

ATP-Cincinnati - Djokovic wacht op Goffin of Federer in finale
ATP-Cincinnati - Djokovic wacht op Goffin of Federer in finale

Novak Djokovic (ATP-10) is de eerste finalist op het Masters 1.000 toernooi van Cincinnati (5.669.360 dollar). De Serviër haalde het zaterdag in de halve eindstrijd in drie sets van de Kroaat Marin Cilic (ATP-7). Na 2 uur en 32 minuten prijkte de 6-4, 3-6, 6-3 eindscore op het bord. Zondag speelt Djokovic op het Amerikaanse hardcourt om de titel tegen David Goffin (ATP-11) of de Zwitser Roger Federer (ATP-2). Zij treffen elkaar zaterdagnacht vanaf 1 uur Belgische tijd in de tweede halve finale.
De 31-jarige Djokovic staat voor zijn 101e finale op het ATP-circuit. Tot dusver schreef “Nole” 69 titels op zijn naam, waaronder dertien grandslams. Dit seizoen won de Serviër voor de vierde keer Wimbledon, zijn enige toernooizege tot dusver in 2018.
Het toernooi van Cincinnati staat nog niet op de erelijst van de ex-nummer 1. Hij was er wel al vijf keer verliezend finalist.
De 29-jarige Cilic won het Western & Southern Open al een keer, in 2016 (tegen Andy Murray). De boomlange Kroaat blijft voorlopig steken op achttien titels. Hij won met het US Open 2014 één grandslam.

.

bron: Belga