Zo geraak je van je ochtendhumeur verlost

Foto Unsplash

Stap je dagelijks met het verkeerde been uit bed en heb je al allerlei trucjes geprobeerd om zonniger door het leven te gaan? Misschien maken onderstaande tips wel van jou een echt ochtendmens. 

Planning 

Organiseer jezelf en probeer zoveel mogelijk ’s avonds al te doen. Op die manier kan je ’s ochtends langer blijven liggen en hoef je in de vroege ochtend niet nog liggen zoeken naar sleutels of pasjes. De stress die je hierdoor vermijdt, doet al wonderen voor je humeur.

Ochtendwandeling 

Het lijkt misschien een gek idee, maar zo’n frisse ochtendwandeling kan erg veel doen in je hoofd. Even ontsnappen en alle drukte laten voor wat het is. Je gaat veel relaxter naar je werk en ook je humeur gaat er de vruchten van plukken. Geen tijd om te gaan wandelen? Je raam openzetten en even naar buiten kijken, kan al voldoende zijn om hetzelfde effect te bereiken.

Praten 

In plaats van jezelf af te sluiten, moet je misschien je grijze cellen eens laten werken en met iemand een babbeltje slaan. Of het nu thuis of op het werk is, of zelfs met je huisdier. Gewoon over koetjes en kalfjes praten, kan al genoeg zijn om een glimlach op je gezicht te toveren.