Quick-Step start met Viviani als kopman en drie landgenoten in steun

door
Belga
Leestijd 2 min.

Quick-Step Floors heeft vandaag zijn selectie voor de komende Ronde van Spanje (25 augustus-16 september) bekendgemaakt. De Belgische WorldTour-formatie rekent op spurtbom Elia Viviani voor ritzeges. Met Laurens De Plus, Dries Devenyns en Pieter Serry werden drie landgenoten geselecteerd. De Vueltakern van Quick-Step wordt vervolledigd door de Denen Kasper Asgreen en Michael Morkov, de Spanjaard Enric Mas en de Italiaan Fabio Sabatini.

Voor ritzeges wordt in eerste instantie gekeken naar spurtkoning Viviani. De Italiaan werd eind juni nationaal kampioen en won verder dit seizoen ook onder meer vier etappes in de Giro, de Driedaagse De Panne en twee ritten en het eindklassement in de Ronde van Dubai. "Elia is de kaart die we trekken in de massasprints", bevestigde sportdirecteur Rik Van Slycke. "Hij krijgt Fabio (Sabatini, red.) en Michael (Morkov, red.) in steun. Zaak wordt om voorzichtig om te springen met onze krachten in deze Vuelta. Het deelnemersveld is van een zeer hoog niveau en er zijn een heel aantal verraderlijke etappes bij. Ze lijken in eerste instantie vlak, maar zijn dat niet. Verder kunnen ook de wind en hitte een grote rol spelen in het werdstrijdverloop."

Met Kasper Asgreen (23), Laurens De Plus (22) en Enric Mas (23) telt het team drie youngsters. Vooral van die laatste wordt in eigen land het één en ander verwacht. "Enric start in een vrije rol", aldus Van Slycke. "We leggen geen druk op hem, we zullen wel zien of hij voor een klassement zal rijden of niet. Voor Laurens geldt eigenlijk hetzelfde. Hij maakte vorig jaar in de Giro indruk in het klimwerk. Kasper van zijn kant is aan zijn eerste Grote Ronde toe, een grote en belangrijke stap in zijn carrière."

Selectie Quick-Step: Kasper Asgreen (Den), Laurens De Plus (BEL), Dries Devenyns (BEL), Enric Mas (Spa), Michael Morkov (Den), Fabio Sabatini (Ita), Pieter Serry (BEL), Elia Viviani (Ita).

bron: Belga