Jürgen Roelandts (BMC) volgend seizoen kopman bij Movistar voor Vlaamse klassiekers

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jürgen Roelandts (BMC) zal volgend seizoen uitkomen voor het Spaanse Movistar. Dat maakte het team vandaag bekend. De voormalige Belgische kampioen zal er vooral uitgespeeld worden in de Vlaamse klassiekers. Roelandts had nog keuze uit andere teams, maar verkoos om voor het eerst in zijn carrière in Spaanse loondienst te gaan rijden. "We hebben een tijdje de markt afgegaan en dan kwam Movistar met een mooi voorstel. Ik kon ook blijven bij het 'nieuwe CCC' maar de sportieve uitdaging bij Movistar leek me net iets groter. Ik krijg binnen die ploeg het statuut van kopman voor de Vlaamse klassiekers. Daar zochten ze al een tijdje naar en die hebben ze blijkbaar nu gevonden", aldus Jürgen Roelandts.

De 33-jarige Roelandts stond in die bewuste koersen enkele keren op het podium, maar de echte kers op de taart ontbreekt nog op zijn palmares. "Mijn carrièredoel is en blijft nog steeds een overwinning in een Vlaamse klassieker. Nu doet de opportuniteit zich voor. Ik krijg immers 'carte blanche' binnen het team. Ik hoef volgend seizoen naar niemand meer te kijken. Dit jaar reed ik in dienst van Greg Van Avermaet. Dat vond ik niet erg, maar ik wil het nog eens proberen voor mezelf. Movistar is bovendien een team dat al jaren in het peloton zit. Met mij erbij moeten ze ook in de Vlaamse koersen naam kunnen maken, ook al zijn er nog mannen als Imanol Erviti en Daniele Bennati binnen de ploeg die daar niet slecht uit de verf komen."

Maar eerst dus nog het seizoen afmaken bij BMC. "Zondag start ik in Hamburg, daarna volgen de Ronde van Duitsland en de Ronde van Engeland. Ik wil bij BMC eindigen in schoonheid."

bron: Belga