EK skeeleren - Zilver en brons voor Belgische skeeleraars op nieuwe teamsprint

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische skeeleraars hebben vrijdag op de eerste avond van de Europese kampioenschappen zilver en brons aan hun medaille-oogst toegevoegd. Op de 500 meter teamsprint eindigden de vrouwen als tweede en de mannen als derde. In de late middaguren waren de Belgische skaters op de Mundialpiste in Oostende al goed voor goud, zilver en brons op de 300 meter tijdrit. De 500 meter teamsprint is een nieuw en spectaculair onderdeel op het EK. Eén aflossing op een afstand van niet meer dan tweeënhalve ronde.

Sandrine Tas opende bijzonder sterk, maar Anke Vos kon het niet bolwerken tegen een Italiaanse counter. De derde plaats was voor Spanje. Achter Spanje en Nederland eindigden Indra Médard en Mathias Vosté bij de mannen als derde.

Tas had er een vrijwel zekere medaille op de punten-afvallingskoers voor laten lopen. De titel op die tien kilometer ging nu naar haar Italiaanse rivaal Francesca Lollobrigida, die ook bij aanwezigheid van Tas de grote favoriet zou zijn geweest. Bij de mannen zegevierde de Italiaan Daniele Niero.

Belgische skaters speelden op dit onderdeel geen rol van betekenis. Bart Swings verscheen nog niet aan de start. Hij zal zich beperken tot de marathon, die donderdag in het centrum van Oostende wordt gereden. Swings is op die discipline titelverdediger. Bij de oudste junioren was er wel een derde plaats voor Jason Suttels, die een maand geleden in Nederland nog wereldkampioen werd.

.

bron: Belga