Starbucks pakt uit met proteïnedrankjes

Proteïne is hip en dat hebben ze bij Starbucks ook begrepen. De koffieketen heeft namelijk twee gloednieuwe drankjes geïntroduceerd, boordevol proteïne. Perfect voor al wie niet graag ontbijt met vast voedsel.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Het gaat hier om koude drankjes met twee smaken: almond en cacao. De drankjes zijn gemaakt met melk en plantproteïnes, een fruitmix van banaan en dadel voor de zoetheid en amandelmelk en amandelboter of kokosmelk en cacaopoeder.

Veel suiker

De drankjes bevatten tussen de 250 en 270 calorieën. Dat is helemaal niet zoveel als je je bedenkt dat een gemiddelde frappuccino in de zaak over de 400 calorieën telt.

Daar staat tegenover dat er wel 22 gram suiker in het drankje zit, maar daar is een hack voor: volgens de projectmanager van Starbucks, Rachel Dietrich, kun je bij allebei de drankjes vragen of ze gemaakt worden met een halve banaan. “Daardoor zitten er veel minder toegevoegde suikers in het drankje”, klinkt het op Metronieuws.nl. Daarnaast kun je het drankje ook cafeïnevrij bestellen, als je gewoon een proteïneshot wilt hebben.

De drankjes zijn vooralsnog enkel te koop in Amerika. Wellicht zullen ze binnenkort ook in België te verkrijgen zijn.

Bron: Metronieuws.nl