Anderlecht opent speeldag tegen Moeskroen, Club wacht serieuze test bij Antwerp

door
Belga
Leestijd 2 min.

RSC Anderlecht trapt morgen de vierde speeldag in de hoogste voetbalklasse op gang met een thuiswedstrijd tegen Moeskroen. Paars-wit heeft, net als kampioen Club Brugge, nog het maximum van de punten. Moeskroen is met Eupen de enige ploeg die met 0 op 9 startte. Het vernieuwde en verjongde Anderlecht van Hein Vanhaezebrouck vond in dit prille seizoensbegin al elf keer de weg naar de netten, met dank aan het nieuwe spitsenduo Santini (7 goals) en Dimata (4 goals). Tegen Moeskroen krijgen ze een uitgelezen kans om hun knappe statistieken verder op te krikken. Als de bezoekers uit Henegouwen morgenavond het Vandenstockstadion met lege handen verlaten, staan ze volgende week al voor een cruciale thuismatch. Dan ontvangt de ploeg van Frank Defays immers Eupen.

Standard zag dinsdagavond de droom op Champions Leaguevoetbal uiteenspatten op het veld van Ajax. De bekerwinnaar krijgt zaterdag (18u) op het veld van Lokeren de kans om die teleurstelling door te spoelen.

Later op de avond staan nog drie wedstrijden op het programma. Om 20 uur speelt Cercle Brugge gastheer voor Zulte Waregem en op hetzelfde moment ontvangt Waasland-Beveren STVV. Kortrijk en Oostende beginnen eraan om 20u30.

De aantrekkelijkste affiche van de speeldag volgt zondagnamiddag. Club Brugge probeert dan een vervolg te breien aan zijn foutloze competitiestart op het veld van Antwerp. Gemakkelijk wordt dat evenwel niet want de Great Old schoot met 7 op 9 ook goed uit de startblokken. Bovendien slikte de ploeg van Bölöni als enige nog geen enkele tegentreffer.

Zowat anderhalf uur nadat op de Bosuil is afgefloten, start in de Luminus Arena de partij tussen KRC Genk en Charleroi. Beide ploegen ambiëren play-off 1 maar alleen de Limburgers konden tot dusver overtuigen (7 op 9). Charleroi (3 punten) mag, zeker bij nieuw puntenverlies in Genk, spreken van een gemiste start.

De speeldag wordt zondagavond (20u) afgesloten met een duel aan de Kehrweg tussen Eupen en AA Gent. De Buffalo's komen donderdagavond net als Genk eerst nog in actie in de derde voorronde van de Europa League. Gent verdedigt thuis tegen het Poolse Jagiellonia Bialystok een 1-0 voorsprong, Genk trekt met een 2-0 zege uit de heenmatch naar het Poolse Lech Poznan.

bron: Belga