Vadis Odjidja-Ofoe: "Zit maar aan 65 procent van mijn ideale conditie"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Geboren Gentenaar Vadis Odjidja-Ofoe speelt opnieuw bij de club waar het voor hem bij de jeugdreeksen allemaal begon. De 29-jarige middenvelder komt in de Arteveldestad evenwel niet uitbollen. Integendeel. Hij wil opnieuw zijn beste vormpeil ooit overstijgen en is razend ambitieus. Odjidja-Ofoe heeft wel een conditionele achterstand nadat hij overkomt van het Griekse Olympiakos.

"Ik zit aan ongeveer 65 procent van mijn ideale conditie", opende Odjidja-Ofoe. "Ik probeer zo snel mogelijk fysiek weer topfit te zijn. De matchen volgen zichzelf in ijltempo op zodat ik kansen genoeg krijg." In Polen werd de nummer 8 van Gent constant uitgefloten door het thuispubliek omdat ze hem nog kenden van zijn periode bij Legia Warschau. "In Polen speelde ik twee maal tegen Jagiellonia Bialystok", vervolgde de middenvelder. "In de eerste match scoorde ik en gaf ik twee assists. Toen waren hun fans natuurlijk al niet blij. In de terugwedstrijd pakte ik een rode kaart. Mijn team, Legia Warschau, speelde dat seizoen wel kampioen. Vandaar dat ze mij nog kennen."

De middenvelder gaf eerder in zijn carrière al aan in Gent te willen spelen. Dat is nu een feit. "Ik heb het gevoel dat ik hier mijn hoogtepunt kan bereiken als speler", aldus Odjidja-Ofoe. "Ik voel me thuis in Gent, ben hier geboren ook. Spijtig genoeg heb ik nog wat tijd nodig om conditioneel in orde te geraken. Ik had andere aanbiedingen, maar ik koos voor Gent omdat ik onmiddellijk inzetbaar zou zijn en ook het emotionele aspect speelde mee. Ik wou ook voetballen bij een stabiele club die AA Gent toch is. En Europees voetbal is ook belangrijk. Met Gent willen we zo ver mogelijk geraken. Eerst moeten we wel in de poulefase geraken. Beetje per beetje, maar eigenlijk zou Jagiellonia Bialystok ons geen probleem mogen opleveren. De kwalificatie moet mogelijk zijn, zeker met de kwaliteit die binnen ons team schuilt."

bron: Belga