Lotto Soudal hoopt succes in Vuelta van vorig jaar te herhalen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Lotto Soudal won in 2017 met de Pool Tomasz Marczynski (2), Thomas De Gendt en Sander Armée vier etappes in de Ronde van Spanje. Het drietal is dit jaar opnieuw van de partij in de Vuelta. De Belgische WorldTourploeg vaardigt ook debutanten Tiesj Benoot en Bjorg Lambrecht af, net als Maxime Monfort, Tosh Van der Sande en Jelle Wallays.

Sportdirecteur Mario Aerts hoopt met dit team opnieuw een sterke prestatie neer te zetten, zegt hij woensdag op de ploegwebsite. "Sander Armée won vorig jaar niet enkel een rit, maar eindigde ook op een knappe negentiende plaats in het algemeen klassement. Ook dit jaar hopen we met Sander op een plek bij de beste twintig, maar mikken we in de eerste plaats op ritwinst", legt hij uit.

Tiesj Benoot moest de Tour vroegtijdig verlaten na een val. "Hij start zonder klassementsambities en het is nog even afwachten hoe zijn vormpeil is. Er zijn verschillende etappes waarin hij mogelijks een rol kan spelen en de rit kan kleuren. Het zou mooi zijn als we met hem ook een rit kunnen winnen", aldus Aerts.

Aanvalskoning De Gendt mikt in de eerste plaats opnieuw op ritwinst. "Hij rijdt vlot een berg over, dus ook in deze Vuelta zijn er verschillende ritten waarin hij zijn kans kan gaan. Vorig jaar bewees hij zijn klimmersbenen nog maar eens door de negentiende etappe te winnen. Uiteraard is een ritzege voor Thomas ook dit jaar een doel", legt Aerts uit. "Thomas De Gendt en Maxime Monfort hebben het meeste deelnames aan de Vuelta binnen de selectie. Maxime heeft een ondersteunende rol, maar mag evenzeer zijn kans gaan. Tomasz Marczynski is ook erg gebrand op een nieuwe ritzege. Er is dit jaar een rit in Granada, zijn woonplaats, met aankomst op een redelijk lastige slotklim. Hij zal erg gemotiveerd zijn om daar iets te laten zien."

Bjorg Lambrecht debuteert in een grote ronde. "Hij is nog jong en heeft al een sterk seizoen achter de rug. Deze periode zijn er niet veel wedstrijden voor renners als Bjorg en met oog op het wereldkampioenschap is de Vuelta ideaal voor hem. Hij rijdt de ronde normaal niet uit en zal tien tot veertien ritten aan de start staan en proberen goede resultaten te leveren", stelt Aerts.

Voor de sprints rekent Lotto Soudal op Tosh Van der Sande. "Er zijn dit jaar vijf à zes etappes die waarschijnlijk eindigen in een massasprint. Voor deze etappes hebben we met Tosh Van der Sande iemand die mee kan sprinten voor de overwinning. Jelle Wallays kan hem daarbij helpen, al kan die ook in een drietal ritten meegaan met de vlucht", aldus nog Aerts.

De 73e Vuelta begint op 25 augustus met een korte individuele tijdrit in Malaga en eindigt op 16 september in Madrid.

bron: Belga