Snelwegbrug ingestort bij Genua: “Minstens tien doden”

Snelwegbrug ingestort bij Genua:
AFP / Italiaanse politie

Bij de instorting van een snelwegbrug in de buurt van Genua zijn zeker 20 mensen om het leven gekomen, zo melden Italiaanse media. De hulpdiensten spreken intussen zelfs al van “tientallen doden”, zo meldt La Repubblica. De FOD Buitenlandse Zaken laat weten dat het nog te vroeg is om te achterhalen of er landgenoten betrokken zijn.

Volgens de lokale media gaat het om de Ponte Morandi, een vierbaansweg die ook als het Polcevera-viaduct wordt aangeduid. De brug stortte even voor 12 uur in. De brug, die over een afstand van 100 meter is ingestort, is één van de belangrijke verkeersknooppunten in de Ligurische hoofdstad. Een structurele verzakking is een hypothese, maar sommige media maken ook gewag van een hevig onweer.

“Mijn gedachten zijn bij de stad”

“Ik volg met de grootste vrees de gebeurtenissen in Genua, die zich aftekenen als een immense tragedie”, zo laat de Italiaanse minister van Wegen en Verkeer Danilo Toninelli weten op Twitter. “Mijn gedachten zijn in deze uren bij de stad.”

Binnenlandminister Matteo Salvini schrijft op Facebook eveneens dat hij de situatie minuut per minuut opvolgt. “Ik bedank nu al de 200 brandweerlieden en alle andere helden die momenteel werken om levens te redden.”