Dit is het ideale leeftijdsverschil voor koppels

Dit is het ideale leeftijdsverschil voor koppels
Foto Unsplash

Heb je onlangs een nieuwe liefde toegelaten in je leven, maar ben je nog een beetje onzeker over het leeftijdsverschil? De Amerikaanse Emory Universiteit onderzocht de slaagkansen van koppels en de jaren tussen hen in. 

Uit het onderzoek blijkt dat koppels met slechts één jaar leeftijdverschil meer kans hebben om uit elkaar te gaan dan zij die even oud zijn. De oorzaak zou te wijzen zijn aan het feit dat heteromannen na verloop van tijd hun interesse verliezen en meer aangetrokken worden door vrouwen van hun eigen leeftijd.

Vijf jaar verschil Stelletjes met een leeftijdsverschil van vijf jaar lijken op het eerste zicht niet een groot generatieverschil te moeten overbruggen, maar volgens het onderzoek zouden ze 18% meer kans hebben om naar ‘splitsville’ te gaan in vergelijking met leeftijdsgenoten.

10 jaar verschil 

Jammer genoeg worden de kansen 10 jaar leeftijdsverschil alleen maar slechter. Maar liefst 39% van de geliefden met tien jaar tussen hen in ziet de relatie op de klippen lopen.

20 jaar verschil 

Yikes. Koppels die twee decennia moeten overbruggen, staan er slecht voor. Zo zouden ze maar liefst 95% kans hebben om uit elkaar te gaan.

Gouden regel 

De gouden regel voor de ideale leeftijd van een vrouwelijke partner zou de helft van je leeftijd + zeven zijn. Vrouwen willen dan weer liefst een man die iets ouder (lees wijzer) is.