Amerikaanse zangeres Aretha Franklin "ernstig ziek"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Amerikaanse zangeres Aretha Franklin, bekend van onder meer 'Think', 'Respect', 'I say a little prayer', is ernstig ziek en krijgt palliatieve zorgen. Dat raakte maandag bekend.

Het was journalist Roger Friedman, een vriend van de familie, die op zijn website Showbizz 411 bekendmaakte dat Aretha Franklin "ernstig ziek" is. "Haar familie vraagt het publiek om te bidden en haar intimiteit te respecteren." De lokale krant Detroit News, die verschillende bronnen citeert uit haar naaste omgeving, zegt dat ze al een week palliatieve zorgen krijgt.

"Ik had de kans om mevrouw Franklin een uur geleden te praten", zei een journaliste van de zender WDIV maandagmiddag live. "Aretha vraagt aan de inwoners van de stad Detroit, haar thuis, om voor haar te bidden." Ze zei dat de familie van Aretha Franklin had gevraagd om geen details over haar gezondheidstoestand te geven.

"Iedereen is bang", zei priester Robert Smith van de kerk in Detroit waar ook de vader van Aretha Franklin priester is geweest. Het is in die kerk dat ze begon te zingen. "Ik weet niet hoe het zal zijn als ze er niet meer is."

Verschillende artiesten, onder wie de Amerikaanse rapster Missy Elliott en de Britse zanger Boy George, wensten Aretha Franklin een spoedig herstel. R&b-zangeres Mariah Carey tweette dat ze gebeden heeft voor de 'Queen of Soul'.

Aretha Franklin, bij wie in 2010 kanker werd vastgesteld, zong de laatste keer in november 2017 voor een stichting van Elton John tegen aids. Enkele van haar bekendste platen zijn 'Lady soul' en 'I never loved a man the way I love you'.

bron: Belga