WTA Montreal – Sloane Stephens houdt titelverdedigster Elina Svitolina uit finale

WTA Montreal - Sloane Stephens houdt titelverdedigster Elina Svitolina uit finale
WTA Montreal - Sloane Stephens houdt titelverdedigster Elina Svitolina uit finale

Elina Svitolina (WTA-5) zal het Canadees Open (2,82 miljoen dollar) geen tweede keer op rij winnen. De 23-jarige Oekraïense, die in de kwartfinales Elise Mertens (WTA-15) uitschakelde, moest zaterdag in de halve finales op haar beurt haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA-3). De US Open-winnares van 2017 maakte er in 1 uur en 38 minuten tweemaal 6-3 van. Zondag gaat Stephens het hardcourt in Montreal op voor een duel met ’s werelds nummer een Simona Halep. Die nam in haar halve finale in 1 uur en 10 minuten met 6-4 en 6-1 de maat van de Australische Ashleigh Barty (WTA-16).
De 26-jarige Halep staat voor de derde keer in de finale van het Canadees Open. De Roemeense won het toernooi in 2016 en was een jaar eerder runner-up. Zondag gaat ze voor een achttiende WTA-titel, de derde dit seizoen, na Shenzhen en Roland-Garros. Stephens kan een zevende WTA-toernooi op haar palmares brengen. Zij was eerder dit jaar al de beste in Miami.
Slechts één keer verloor Stephens een finale. Dat overkwam haar in juni van dit jaar op Roland-Garros, tegen Halep. Het werd 3-6, 6-4 en 6-1 op het gravel in Parijs. In de onderlinge duels bracht Halep de stand zo op 6-2. De twee zeges van Stephens dateren bovendien al van 2013. Sindsdien nam de Roemeense vijf keer weerwraak, waarvan drie keer op hardcourt.

.

bron: Belga