Vandaag nog zon, morgen regen

Vandaag nog zon

Vanmiddag blijft het droog met soms brede opklaringen en middelhoge en hoge bewolking. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe in het westen van het land. De maxima schommelen tussen 23 graden aan de kust en de Ardennen en 28 graden in de Kempen. Morgen is het wisselvallig met vaak zwaarbewolkte perioden en enkele opklaringen. Het KMI verwacht regelmatig buien die soms hevig kunnen zijn en vergezeld van onweer en hagel. De maxima schommelen tussen 19 en 24 graden.

Dinsdag is het nog wisselvallig met enkele buien. In de loop van de namiddag wordt het droog in de westelijke landshelft met meer opklaringen, ’s avonds ook in het oosten. De maxima liggen tussen 20 graden in Hoog- België en 24 in het centrum van het land.

Woensdag begint de dag mogelijk met laaghangende bewolking en nevel. Overdag vormt er zich vrij veel stapelbewolking maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en 25 graden in de Kempen.

Donderdag begint de dag zonnig maar in de loop van de dag neemt op de nadering van een Britse storing de bewolking toe vanaf het westen en kunnen er in de namiddag en avond regen- en onweersbuien vallen. ’s Avonds trekt de storing van west naar oost door het land. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en 28 graden in de Kempen.

Vrijdag blijft het droog en begint de dag met brede opklaringen. In de loop van de dag ontwikkelt er zich in het binnenland vrij veel stapelbewolking. in de Ardennen is er meer zon. De maxima liggen tussen 19 graden in Hoog- België en 23 graden in de Kempen.

Volgend weekend zou het droog blijven met ’s ochtends telkens brede opklaringen, later op de dag stapelbewolking in het binnenland met het meeste zon in het zuiden van het land. Het wordt geleidelijk warmer met tegen zondag maxima van 22 tot 27 graden.

bron: Belga