Proximus League - OHL grijpt in extremis drie punten in Dudenpark

Oud-Heverlee Leuven is zondag op de tweede speeldag van de eerste klasse B met 1-2 gaan winnen op het veld van Union, dat zo zijn terugkeer naar het Dudenpark in mineur beleefde. Kenneth Schuermans besliste de wedstrijd in de blessuretijd. Ondanks een sterk wedstrijdbegin van Union was het OH Leuven dat al na elf minuten mocht juichen. De Brusselse defensie liet zich ringeloren in de luchtduels, waardoor de Nederlander Sam Hendriks een knappe combinatie in doel kon deviëren. Union knokte zich opnieuw in de wedstrijd en zag die inzet in de 26e minuut beloond worden. OHL doelman Kawin Thammasatchanan duwde de voorzet van Serge Tabekou ongelukkig in de voeten van Youssouf Niakate, waarop de Fransman koelbloedig afwerkte.

In een kale tweede helft leken beide ploegen op een gelijkspel af te stevenen. Dat was echter buiten Kenneth Schuermans (90. +1) gerekend, die vanop een hoekschopfase de 1-2 binnenwerkte en zo de drie punten mee naar Leuven nam.

In het klassement van de eerste periode springt OH Leuven naar de eerste plek. De Leuvenaars haalden vier punten uit twee wedstrijden. Union kon als enige ploeg nog geen punten pakken.