IJzersterke Koen Naert verovert goud in marathon

door
Belga
Leestijd 1 min.

Koen Naert heeft op het EK atletiek in de Duitse hoofdstad Berlijn het goud veroverd op de marathon. Bij de vrouwen liep de Wit-Russin Volha Mazuronak als eerste over de meet. Naert ging na een dikke dertig kilometer solo en liet de achtervolgers niet meer in de buurt komen. Onze landgenoot klokte een tijd van 2:09.51. De Zwitser Tadesse Abraham (2:11.24) moest tevreden zijn met het zilver. De Italiaan Yassine Rachik (2:12.09) vervolledigde het podium. Naert zette zowel een persoonlijk als een kampioenschapsrecord op de tabellen.

Na goud voor Nafi Thiam op de zevenkamp, zilver voor Bashir Abdi op de 10.000m en voor Kevin Borlée op de 400m, en brons voor Jonathan Borlée op de 400m, zorgden de Belgian Tornados op de 4x400 meter gisterenavond voor de vijfde Belgische medaille in Berlijn, de tweede gouden. Naert brengt dat aantal nu op zes, met drie gouden plakken.

De 29-jarige Mazuronak zette bij de vrouwen een tijd neer van 2:26:22. Hiermee hield ze de Française Clémence Calvin (2:26:28) en de Tsjechische Eva Vrabcova-Nyvltova (2:26:31) achter zich. In de vrouwenmarathon kwamen geen Belgen in actie.

bron: Belga