Glasgow 2018 – Triatlon – “Belgian Hammers” mikken op Tokio 2020

Glasgow 2018 - Triatlon -
Glasgow 2018 - Triatlon - "Belgian Hammers" mikken op Tokio 2020

Triatleten Claire Michel, Jelle Geens, Valerie Barthelemy en Marten Van Riel veroverden zaterdag brons op het EK gemengde aflossing, een discipline die in 2020 ook op het olympisch programma staat. “De Spelen in Tokio zijn zeker een doel”, beaamde coach Nick Baelus. “Ook daarom is deze derde plaats een schitterend resultaat. “Om zeker te zijn van deelname moeten we op 14 mei 2020 in de top zeven van de wereldranking staan. Die ranking houdt rekening met de vijf beste resultaten over de jongste twee jaar in de belangrijkste competities. Momenteel staat we op de vijftiende plaats, maar deze bronzen medaille zal ons zeker doen stijgen.”
“Ik denk dat ik er goed aan gedaan heb om ondanks mijn blessure deel te nemen”, verklaarde Marten Van Riel, die eerder deze week al individueel brons pakte op de olympische afstand. “Ik heb er vrijwel niets van gevoeld. Het dreigt wel een stressfractuur te worden en dus moet ik nu enkele weken volledige rust nemen. Deze medaille is dat waard, ze is nog mooier dan mijn individuele. Ik ben echt trots op het team.”
De Belgische triatleten hebben nu ook hun eigen bijnaam. “Belgian Hammers” doopten ze zichzelf. “Die hamer staat symbool voor al het harde werk dat we voor onze sport verrichten”, legt Valerie Barthelemy uit. “En de Belgian Hammers zullen nog progressie maken”, verzekert Jelle Geens. “Ons volgende doel is de Spelen in Tokio. Over twee jaar zullen we nog beter zijn.” “Deze bronzen medaille moet ook een motivatie zijn voor de jeugd”, stelde Claire Michel. “Ik wil jongeren oproepen om aan triatlon te gaan doen, zodat ze in de toekomst de Hammers nog sterker kunnen maken.”

.

bron: Belga