EK atletiek - Louise Carton schuift plaats op na diskwalificatie Salpeter

Louise Carton is zondagavond op de slotdag van de Europese atletiekkampioenschappen in de Duitse hoofdstad Berlijn uiteindelijk op de dertiende plaats geëindigd in de finale van de 5.000 meter bij de vrouwen. De 24-jarige Carton was de laatste Belgische atlete die in actie moest komen in Berlijn. Ze werkte de 5.000 meter af in 15:53.27 en zo kwam ze als veertiende over de streep. Nadien schoof ze nog een plaats op na de diskwalificatie van Lonah Salpeter, omdat de Israëlische over een kegeltje was gegaan. De 5.000 meter eindigde zo als een nachtmerrie voor Salpeter, die als vierde over de finish was gekomen in het olympisch stadion, na een voor haar hectische race. In de voorlaatste ronde sprintte ze in de rechte lijn net achter de latere winnares Sifan Hassan en was ze in de veronderstelling dat ze zilver pakte op dit EK. Salpeter had echter een ronde te weinig geteld en toen ze dat besefte, waren Eilish McColgan en Yasemin Can haar al voorbijgesneld. Ze zette de achtervolging wel nog in, maar kon het tweetal niet meer inhalen.