Dembélé knalt Barcelona naar zege in Spaanse Supercup

Dembélé knalt Barcelona naar zege in Spaanse Supercup

Met een meesterlijke uithaal heeft Ousmane Dembélé zondag zijn club Barcelona in Marokko de Spaanse Supercup bezorgd. De Franse aanvaller knalde in de 78e minuut van de wedstrijd tegen Sevilla diagonaal raak: 2-1. In die stand kwam nadien in Tanger geen verandering meer, al had Wissam Ben Yedder in de extra tijd de gelijkmaker nog wel voor het inschieten. De Fransman verzuimde echter een strafschop te benutten. Doelman Marc-André ter Stegen kon het slappe schot klemvast pakken. Pablo Sarabia opende de score voor Sevilla, dat als bekerfinalist mocht uitkomen in de strijd om de Supercup. Gerard Piqué bracht de gelijkmaker op zijn naam voor Barcelona, dat vorig seizoen zowel de landstitel als de Spaanse beker won. De Catalaanse club veroverde de Supercup voor de dertiende keer.
Bij het doelpunt van Sevilla raadpleegde de veldarbiter voor de zekerheid nog even de videoref. Hij wilde weten of er sprake was van buitenspel. Dat bleek niet het geval. Het was de eerste keer dat de VAR in het Spaanse topvoetbal daadwerkelijk werd gebruikt.
Thomas Vermaelen zat niet in de selectie bij Barcelona. Lionel Messi droeg de aanvoerdersband en mocht zijn 33e trofee voor Barcelona de lucht insteken, de eerste als kapitein.

.

bron: Belga