Glasgow 2018 - Belgische triatleten pakken brons in gemengde aflossing

De Belgische triatlonploeg heeft zaterdag brons veroverd in de gemengde aflossing op de Europese kampioenschappen in het Schotse Glasgow. Het goud ging er naar Frankrijk, dat aangevoerd werd door kersvers Europees kampioen Pierre Le Corre. Zwitserland pakte het zilver. Voor de Belgen kwam er zaterdagnamiddag goed nieuws, want Marten Van Riel besliste ondanks een lichte voetkwetsuur toch deel te nemen. Naast de bronzenmedaillewinnaar uit de individuele competitie namen voor ons land ook Jelle Geens, Claire Michel en Valerie Barthelemy deel aan de gemengde competitie, met op het menu 300m zwemmen, 6,7km fietsen en 1.500m lopen. Van Riel kwam in derde positie over de finishlijn, op 22 seconden van de Fransman Dorian Coninx. Zwitserland finishte als tweede op elf seconden van de winnaars in deze gemengde competitie, die over twee jaar in Tokio voor het eerst op het olympisch programma staat.

Voor België was het al de vijftiende medaille op deze Europese kampioenschappen, die gehouden worden in Glasgow en Berlijn.