EK atletiek – “Hopelijk gelanceerd richting Tokio 2020”

EK atletiek - "Hopelijk gelanceerd richting Tokio 2020"

De Belgian Cheetahs zijn zaterdag knap vierde geworden in de finale van de 4x400m bij de vrouwen op het EK atletiek in Berlijn. Ze scherpten hun Belgisch record aan tot 3:27.69. “Dit is uiteraard buitengewoon, maar ergens hebben we toch ook gemengde gevoelens. Die medaille was zo dichtbij. In de toekomst zullen jullie zeker nog horen van de Belgian Cheetahs”, verklaarde startloopster Cynthia Bolingo.
Hanne Claes, vrijdag vierde in de finale van de 400m horden, maakte enkele plaatsen goed en gaf als tweede de stok door aan Justien Grillet. “Ik ben nu twee keer vierde”, lachte Claes. “Maar daarvoor zouden heel veel mensen tekenen. Dit is erg hoopgevend voor de toekomst.”
Dankzij hun plek in de finale zijn de Cheetahs zeker van kwalificatie voor de World Relays in de Bahama’s (10-11 mei 2019). Ook krijgt hun project nu naar alle waarschijnlijkheid financiële steun. “Dat hoop ik, want er zit echt potentieel in dit team. Hopelijk zijn we nu gelanceerd richting ons doel: de Olympische Spelen van 2020 in Tokio”, aldus Claes.
Camille Laus knokte zich uiteindelijk in de laatste rechte lijn naar de vierde plaats. “Dit overtreft onze stoutste verwachtingen. We hebben allen gedaan wat onze coach vroeg. Maar het is meer dan dat. De teamgeest is enorm goed, we zijn net een familie. En uiteraard heeft het goud van de Belgian Tornados ons een boost gegeven”, vertelde de vriendin van Kevin Borlée.

.

bron: Belga