EK atletiek – Goud voor Belgian Tornados: “Fantastische week”

EK atletiek - Goud voor Belgian Tornados:
EK atletiek - Goud voor Belgian Tornados: "Fantastische week"

De Belgische 4x400m-aflossingsploeg bij de mannen heeft zaterdagavond met succes zijn Europese titel verdedigd op het EK atletiek in Berlijn. Kevin (zilver) en Jonathan Borlée (brons) knokten zich vrijdag naar het podium van de individuele baanronde, een dag later volgde goud op de 4x400m. “Dit was een fantastische week”, aldus slotloper Kevin Borlée. “Ik zag de Spanjaard Bruno Hortelano enorm snel vertrekken. Maar ik heb mijn race gelopen en bleef gefocust en kalm. Na 300m zag ik hem instorten, een gebrek aan ervaring heeft hem parten gespeeld.”
Jonathan Borlée zat een maand geleden nog in zak en as. “Ik slaagde er maar net in om me te kwalificeren voor het EK, en dan nu dit. Wat een speciale week hebben we achter de rug. Veel ploegen hebben hun beste loper eerst ingezet, waardoor het erg druk was op de piste. Dat maakte het erg lastig.”
“Dit is fantastisch. We namen het hier op tegen enorm sterke teams, zoals Groot-Brittannië en Spanje”, vervolgde startloper Dylan Borlée. “Tactisch hebben we het toch uitstekend aangepakt.”
Als derde loper nam Jonathan Sacoor het op tegen Matthew Hudson-Smith, die in Berlijn goud pakte op de 400m. En hij deed dat met verve. “Dat was mijn taak: Hudson-Smith achter me houden. Toen ik de stok aan Kevin gaf, wist ik dat het binnen was. Want hij heeft een fantastische slotronde in de benen. Lopen met de besten, dit geeft me een boost. Dit is echt het zotste jaar ooit”, eindigde de wereldkampioen bij de junioren.

.

bron: Belga