Marten Van Riel pakt brons op EK triatlon

Marten Van Riel heeft vanavond de bronzen medaille veroverd in de triatlon bij de mannen op de Europese kampioenschappen in het Schotse Glasgow. De 25-jarige Van Riel, de nummer zes van de Spelen in Rio, en de Fransman Pierre Le Corre begonnen als leiders aan de slotronde, maar uit de achtergrond kwam de snelle Spaanse loper Fernando Alarza opdraven. De Britse favoriet Alistair Brownlee was toen al uitgeteld voor de eindzege, hij had in de voorlaatste ronde voorin moeten afhaken.

Le Corre plaatste in de slotronde zijn beslissende versnelling waarop Van Riel hem moest laten gaan. Uiteindelijk zag onze landgenoot ook nog Alarza voorbijsnellen. De Spanjaard kwam nipt tekort om Le Corre van het goud te halen. De Fransman kwam in 1u47:17 over de streep na 1,5km zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen en had zo nog een voorsprong van elf seconden op Alarza. Van Riel kwam 23 seconden na de winnaar in 1u47:40 over de meet in Schotland. Tweevoudig olympisch kampioen Alistair Brownlee kwam niet verder dan de vierde plaats, Jelle Geens werd nog knap vijfde in 1u48:47. Christophe De Keyser werd in 1u53:10 38e, op een totaal van 59 deelnemers.

Voor België was het al de twaalfde medaille op deze Europese kampioenschappen, die gehouden worden in Glasgow en Berlijn.