Jupiler Pro League - Club Brugge heeft geen moeite met KV Kortrijk

door
Belga
Leestijd 1 min.

Club Brugge heeft zich op de openingswedstrijd van de derde speeldag makkelijk kunnen ontdoen van KV Kortrijk. De wedstrijd, die door twee vroege doelpunten van Arnaut Danjuma Groeneveld nooit echt een wedstrijd is geweest, eindigde op 3-0. Kortrijk is niet allerbest aan het nieuwe seizoen begonnen: na de 1-4 pandoering tegen Anderlecht en het 0-0 gelijkspel tegen Antwerp konden de Kortrijkzanen ook in het Jan Breydelstadion het verschil niet maken. De weinige hoop die de West-Vlamingen vooraf koesterden, werd meteen de grond ingeboord door Groeneveld. De Nederlander had na acht minuten al twee keer gescoord. Kortrijk slaagde er niet in om de landskampioen van antwoord te dienen, waarop Groeneveld op zoek ging naar zijn derde treffer van de avond.

De 3-0 kwam echter van de voet van een andere zomeraanwinst: na een wandeling door een bos van Kortrijk-verdedigers opende ook Siebe Schrijvers in de 57e minuut zijn rekening voor Club. De buit was binnen voor blauw-zwart, dat daarop de voet van de gaspedaal nam en het aanvallen aan Kortrijk overliet. Karlo Letica, ook al een nieuwkomer bij Club, kon zich daarbij tonen met enkele knappe reddingen.

Aan Brugse zijde kwam er enkel nog wat gevaar van Lois Openda, een jeugdproduct dat zijn eerste speelminuten kreeg op het hoogste niveau. Gescoord werd er echter niet meer. Club Brugge de competitie begint met een 9 op 9, Kortrijk blijft onderaan hangen met een 1 op 9.

.

bron: Belga